Kryasoppan

NYHET
Kryasoppan2
Klara Ingemyr
Klara Ingemyr

Kryasoppan

24 ingredienser

45 min

Denna omåttligt populära soppa har blivit en stående favorit bland Klara Ingemyrs följare. Perfekt som middag, lunch, i matlådan och en helt perfekt kylskåpsrensare!

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklinglårfiléer
  • 2 msk smör
  • 3 msk rapsolja
  • 1 gul lök (eller rödlök)
  • 2 salladslökar
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 3 klyftor vitlök
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk oregano
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1,5 l vatten
  • 1 svampbuljongtärningar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl risoni
  • 2-3 crème fraîche
  • 1 citron (saften)
  • parmesanost
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Hetta upp smör och rapsolja i en stor kastrull. Tärna lök, salladslök, morötter och selleri. Finhacka vitlöken. Tillsätt dessa, samt tomaterna och fräs en stund.
  2. Tillsätt tomatpuré och kryddor och stek en stund till.
  3. Tillsätt vatten och buljong och koka under lock i cirka 20–30 minuter, tills grönsakerna börjar bli mjuka och kycklingen är klar. Det är gott att koka tills kycklingen börjar falla isär. Tillsätt soja och risoni. Koka ytterligare 5–10 minuter, beroende på risonins koktid.
  4. Smaka av och se om det behövs mer kryddor. Avsluta med crème fraiche och citronsaft. Strö över riven parmesan och hackad persilja.