Krusbärs- och rabarberkräm

Krusbärs- och rabarberkräm
Foto: Jens Linder
Jens Linder
Jens Linder

Krusbärs- och rabarberkräm

5

4 steg att laga

7 ingredienser

30 m

”Det här är min favoritkräm, som mormor Ella brukade laga om somrarna.” /Jens Linder

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 dl krusbär, mogna, rensade och sköljda
  • 2 stjälk rabarber, i små bitar [ca 300 g]
  • 2-3 dl strösocker
  • 7-8 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten, kallt

Till serveringen

  • mjölk (eller grädde)

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Låt sjuda i 10–15 minuter tills de mjuknat.
  2. Gör en redning av potatismjöl och 3 msk vatten. Vispa ner redningen bland bären och rabarberna.
  3. Koka sedan upp krämen under omrörning och dra åt sidan. Låt svalna något.
  4. Servera med mjölk eller grädde.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer