Krusbärs- och rabarberkräm

5 röster
30 m
4
Krusbärs- och rabarberkräm
Foto: Jens Linder

”Det här är min favoritkräm, som mormor Ella brukade laga om somrarna.” /Jens Linder

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl krusbär, mogna, rensade och sköljda
  • 2 stjälk rabarber, i små bitar [ca 300 g]
  • 2-3 dl strösocker
  • 7-8 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten, kallt

Till serveringen

  • mjölk (eller grädde)

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Låt sjuda i 10–15 minuter tills de mjuknat.
  2. Gör en redning av potatismjöl och 3 msk vatten. Vispa ner redningen bland bären och rabarberna.
  3. Koka sedan upp krämen under omrörning och dra åt sidan. Låt svalna något.
  4. Servera med mjölk eller grädde.
30 juli 2019