Krusbärs- och rabarberkräm
Krusbärs- och rabarberkräm
7 ingredienser
30 m
”Det här är min favoritkräm, som mormor Ella brukade laga om somrarna.” /Jens Linder
Ingredienser
- 4 dl krusbär, mogna, rensade och sköljda
- 2 stjälkar rabarber, i små bitar [ca 300 g]
- 2-3 dl strösocker
- 7-8 dl vatten
- 2 msk potatismjöl
- 3 msk vatten, kallt
Till serveringen
- mjölk (eller grädde)
Gör så här
- Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Låt sjuda i 10–15 minuter tills de mjuknat.
- Gör en redning av potatismjöl och 3 msk vatten. Vispa ner redningen bland bären och rabarberna.
- Koka sedan upp krämen under omrörning och dra åt sidan. Låt svalna något.
- Servera med mjölk eller grädde.