Krumkaksskålar med trollkräm

23 röster
30 m
4

Sagolik efterrätt som förtrollar med underbara smaker och kombinationer av sött, syrligt, krämig och krispigt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 m
4
4 portioner

Du behöver

Krumkaker

  • 2 ägg
  • 1,1 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl vetemjöl

Trollkräm

  • 1 äggvita
  • 1,5 dl strösocker
  • 250 g lingon

Till servering

  • 1,5 dl grädde

Gör så här

  1. Krumkaker
    Vispa ägg och socker. Blanda i smör och mjöl, lägg 1 msk smet i rånhjärnet och grädda till gyllenbrun färg cirka 30 sekunder. Ta rånet och lägg det över ett glas så det blir fina formar.
  2. Trollkräm
    Vispa äggvita, socker och 150 gram lingon till ett hårt skum. Tillsätt 50 gram lingon och rör i.
  3. Servering
    Fyll krumkaksskålarna med krämen, dekorera med grädde spritsad som en ros och strö över lingon.
2 oktober 2019