Krossad potatis med brynt ponzusmör

Krossad potatis med brynt ponzusmör

7 ingredienser

1 h

Mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Exakt så blir det när du först kokar potatis för att sedan krossa och rosta den i ugnen. Smashed potatoes heter det på engelska, vi kallar det för krossrostad potatis. Testa vår ljuvliga variant med fetaost, gräslök och brynt ponzusmör.

Tips! Variera örterna utifrån vad du tänker servera potatisen till, t ex dill, dragon, timjan, basilika, salvia eller rosmarin (självklart går det bra med torkade örter). Rätten går utmärkt att göra på överbliven kokt, kall potatis.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman Ponzu - Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 900 g färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk Maldon havssalt
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • svartpeppar, nymalen

Brynt ponzusmör

  • 75 g smör
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Brynt ponzusmör: Bryn smöret i en liten kastrull tills det börjar bli gyllene och doftar av nötter och kola. Ta från värmen. Häll försiktigt i ponzusåsen, det bubblar lätt upp.
  4. Lägg potatisarna i en ugnssäker form. Krossa dem lätt med en gaffel. Häll över det brynta ponzusmöret. Strö över smulad fetaost och havssalt. Krydda med peppar.
  5. Ställ in i mitt av ugnen tills potatisen har fått fin färg och krispig yta, 20–25 minuter.
  6. Strö över gräslök vid servering och bjud som tillbehör till grillat.
TIPS!
Tips från Kikkoman
Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

Tips från Kikkoman

Fler härliga recept med Kikkomans produkter hittar du här

Läs mer