Vispa ihop marinaden till svampen, lägg i en bunke och lägg i svampen, riv den itu om det är stora bitar.
Vispa ihop äggulor och droppa ned oljan under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med riven vitlök och citron. Hacka gräslöken. Rör ner gräslök (spara lite till servering) och parmesanen, låt stå.
Sätt ugnen på högsta värme, lägg potatisarna på en plåt på bakplåtspapper och tryck till dem, strö över havssalt. Rosta i ugnen tills gyllene.
Dela löken. Hacka dillen.
Hacka schalottenlöken mycket fint till dressingen. Blanda ihop med resterande ingredienser och ställ åt sidan.
Skala gurkan och skär i trevliga bitar, samma sak med rädisorna. Bryt salladen i bitar och lägg på ett stort fat.
Skeda över dressingen precis före servering.
Grilla svampen och löken tills de får fin färg. Blanda svampen med dillen på ett fat.
Servera med potatis, lök, sås och sallad. Strö över ringblomma och gräslök.