Kronärtskockor med örtsmör

0 röster
4
Kronärtskockor med örtsmör
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • salt
  • 0,5 citron
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Bryt av stjälkarna på skockorna och dra samtidigt bort en del trådar ur bottnarna. Koka skockorna mjuka i rikligt med saltat vatten med en halv citron, ca 40 minuter. Skockorna är klara när bladen lätt kan lossas från bottnen. Låt dem rinna av.
  2. Rör smöret mjukt. Dela det och smaksätt hälften med rivet citronskal, resten med dragon och persilja.
  3. Servera skockorna varma med örtsmöret.
26 januari 2009

Fler goda recept