
Kroketter med sidfläsk och parmesan

Foto: Tv4
Du behöver
- 150 g rimmat sidfläsk
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 dl färsk persilja, hackad
- 2 dl mild parmesanost, riven
Panering
- 1 dl majsstärkelse
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
Gör så här
- Hacka fläsket i små tärningar och stek knaprigt.
- Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet i smöret och späd med mjölken lite i taget. Koka ihop under omrörning till en tjock stuvning, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner fläsket, hackad persilja och osten. Låt svalna i kylen en timme. När smeten kallnat rullar du bollarna till önskad storlek och lägger på en tallrik. Ställ tillbaka bollarna i kylen och låt dem bli riktigt kalla.
- Panering
Vänd bitarna först i maizena, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbrödet. - Hetta upp oljan i en gryta till 180 grader. Mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 minut. Fritera bitarna i cirka 2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Laddar fler recept...