Krögarpanna med kyckling och glaserade betor
Krögarpanna med kyckling och glaserade betor
20 ingredienser
40 min
Tareq dammar av klassikern krögarpanna - en vansinnigt god och krämig gryta som innehåller allt gott man kan tänka sig. Till serverar han rödbetor vända i smör, dragon och honung.
Se Tareq Taylor laga receptet

Ingredienser
Krögarpanna
- 600 g kycklingbröst, med skinn
- 1 msk smör
- 3 bananschalottenlökar
- 1 klyfta vitlök, liten
- 200 g champinjoner
- 1 msk färsk dragon, hackad
- 1 msk färsk timjan
- 1 dl torrt vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 1-2 msk dijonsenap
- 2-3 msk crème fraîche
- 1-2 msk cognac
- salt
- svartpeppar, nymalen
Glaserade rödbetor
- ca 600 g rödbeta
- 1 msk smör
- 1 msk honung
- 1 msk citron
- 4 stjälkar dragon
- salt
Gör så här
Krögarpanna
- Stek kycklingen i smör (börja med skinnsidan ner) på båda sidor på medelvärme så att de får lite färg men inte blir brända, i ca 3 minuter. Salta och peppra runtom. Lägg över på en tallrik, men spara fettet i pannan.
- Skala och strimla löken på längden. Skala och finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i halvor.
- Fräs löken, vitlöken, champinjonerna, dragon och timjan i fettet i pannan. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen över alltihop (det ska bli svartprickigt i pannan).
- Rör ner dijonsenap och vin och låt koka tills ungefär hälften av vinet har ångat bort. Häll i grädden och blanda ner crème fraichen. Tillsätt cognac och smaka av med salt och låt koka upp.
- Skär kycklingen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem i såsen. Koka till kycklingen är klar.
Glaserade betor
- Skala och skär rödbetorna i klyftor. Koka dem mjuka.
- Häll av och värm på i en kastrull med smör, honung, citronsaft, dragonstjälkar samt salt. Vänd runt till betorna fått en glansig yta.
- Servera krögarpannan med de glaserade rödbetorna.