Lax under pinjenöts- och koriandertäcke
Lax under pinjenöts- och koriandertäcke
14 ingredienser
Lax och räkor brukar gå hem i alla åldrar. En hyfsat enkel rätt till söndagsmiddagen. Receptet kommer från Familjens stora sund__a kokbok.
Ingredienser
- 4 laxfilé, portionsbitar
- 200 g skalade räkor
Pinjenöts- och koriandertäcke
- 50 g pinjenötter
- 0,5 kruka färsk koriander
- 1,5 msk margarin (här är det bäst med fast margarin)
- 1 tsk citron, pressad
- salt
- peppar
Gräddfilssås
- 3 dl gräddfil
- 2 tsk citron, pressad
- salt
- peppar
Till servering
- potatis (eller ris, gärna fullkorn)
- sallad
Gör så här
- Lägg laxfilébitarna på ett smort ugnsfast fat.
- Lägg räkorna ovanpå.
Pinjenöts- och koriandertäcke
- Stöt pinjenötter och koriander i en mortel.
- Blanda med margarin, citron, salt och peppar till en bredbar röra.
- Lägg en klick av röran ovanpå räkorna.
- Stek fisken i 150 grader i 15–20 minuter.
Gräddfilssås
- Blanda gräddfil, citron, salt och peppar till en sås.
- Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt potatis eller ris och sallad.