Couscoussallad med frukt och skinka

14 röster
4
4

Du behöver

  • 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk margarin, flytande (här ska det vara margarin)
  • 1 st galiamelon eller liknande, ca 600 g
  • 2 st nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • 50 st salladsblad
  • 150-200 g kallrökt skinka
  • pumpafrön
  • 2-3 msk pumpafröolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen.
  2. Tillsätt så mycket salt som det står på paketet och tillsätt couscousen.
  3. Låt den dra i 10 minuter under lock.
  4. Rör ner margarinet.
  5. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och låt den svalna något.
  6. Skär melonen i tärningar eller gör kulor med ett kuljärn.
  7. Skär nektarinen i tunna klyftor.
  8. Halvera jordgubbarna.
  9. Lägg frukten och salladsbladen ovanpå couscousen.
  10. Vik ihop skinkan till rosor och lägg dem ovanpå.
  11. Strö på pumpafrön och ringla över pumpafröolja.
27 juni 2011

Fler goda recept