Potatis- och fetaostbiffar

Vegetariska biffar och nuggets
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Potatis- och fetaostbiffar

Av: Kristina Eriksson

Från: Familjens stora sunda kokbok

10 ingredienser

Ett måste för alla oss som älskar fetaost. Biffarna är jättegoda att äta med till exempel tsatsiki, sallad och grovt bröd. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Se recept på tsatsiki här

Se fler recept från Familjens stora sunda kokbok

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis
  • 250 g broccoli
  • 100 g färdigmarinerad tärnad fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0,75 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin (eller olja)

Till servering

  • tzatziki
  • sallad
  • grovt bröd

Gör så här

  1. Koka potatisen utan skal.
  2. Skär broccolin i bitar (släng den grövsta delen av broccolin) och tillsätt dem till potatisen när det återstår 5 minuter.
  3. Häll av vattnet och låt alltsammans svalna något.
  4. Mosa potatis och broccoli med en vanlig gaffel.
  5. Tillsätt avrunnen fetaost, ägg, ströbröd och salt och arbeta ihop till en smet.
  6. Forma till ganska små biffar.
  7. Stek biffarna i margarin eller olja.
  8. Servera biffarna med tsatsiki, sallad och grovt bröd.