Krispstekt ankbröst, sockerstekt spetskål och äppelmos

Markiz Talhaoui

Krispstekt ankbröst, sockerstekt spetskål och äppelmos

10 ingredienser

35 m

Knaprigt ankbröst serveras med sockerstekt spetskål och snabbfixad äppelmos.

Ingredienser

portioner

Ankbröst

  • 2 ankbröst
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 2 små spetskål
  • 3 msk osaltat smör
  • 0,5 msk rörsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger

Äppelmos

  • 2 gröna äpplen, skalade
  • 1 tsk champagnevinäger

Gör så här

Ankbröst

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär ett rutmönster i ankbröstets fettkappa, salta och peppra rikligt.
  3. Bryn ankbröstet i smör på medelhögvärme ca 4 min. Ös med smör hela tiden för att få skinnet krispigt.
  4. Ugnsbaka ankbrösten i ca 15 minuter (innertemperatur 55 grader) Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.

Spetskål

  1. Värm en panna på medelvärme, lägg i smör och socker. Låt det får en ljusbrun färg. Lägg sedan i spetskålen och stek till den har mycket färg på ena snittsidan. Håll i vinägern och rör runt så att det fördelar sig jämnt.

Äppelmos

  1. Skär äpplen i grova bitar. Lägg dem i en vakuumpåse och häll i vinägern. Förslut påsen och lägg i kastrulle med kokande vatten i två minuter. Ta upp och mixa innehållet till en puré.
  2. Servera ankbröstet med spetskål och moset.