Krispigt fläsk med kål

Krispigt fläsk med kål
Foto: Tv4
Johan Backéus
Birgit Malmcrona
Johan Backéus
Birgit Malmcrona

Krispigt fläsk med kål

Av: Johan Backéus, Birgit Malmcrona

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

30 m

Krispigt fläsk med kål, sallad, äpple och tonkatsudressing är en smakrik mellanrätt.

Ingredienser

portioner

Krispigt fläsk

  • 300 g fläskkarré (av högre kvalitet)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd

Tonkatsudressing

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 dl mirin

Kål och äpple

  • 1 kålrabbi
  • 1 äpple

Kålmajonnäs

  • 200 g grönkål
  • 3 dl matolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt

Gör så här

Krispigt fläsk

  1. Skär fläsket i portionsbitar och panera dem i mjöl, ägg och panko.
  2. Vid servering så stek bitarna i olja tills de är gyllenbrun på alla sidor. Innertemperaturen skall vara ca 57 grader och sedan vila upp till 65 grader.

Tonkatsudressing

  1. Riv vitlök och ingefära och blanda med övriga ingredienser.

Kål och äpple

  1. Skala kålrabbin och hyvla den samt äpple i tunna skivor precis innan servering.

Kålmajonnäs

  1. Mixa grönkålen i en kannmixer tillsammans med olja tills det blir relativt slätt. Sila sedan.
  2. Mixa ägget, senap och vinäger med en stavmixer. Häll i grönkålsoljan i en tunn stråle tills du får en tjock konsistens. Smaka av med salt.