Krispigt fläsk med kål

Krispigt fläsk med kål
Foto: Tv4

Krispigt fläsk med kål

0

18 ingredienser

30 m

Krispigt fläsk med kål, sallad, äpple och tonkatsudressing är en smakrik mellanrätt.

Ingredienser

portioner

Krispigt fläsk

  • 300 g fläskkarré (av högre kvalitet)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd

Tonkatsudressing

  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 dl mirin

Kål och äpple

  • 1 kålrabbi
  • 1 äpple

Kålmajonnäs

  • 200 g grönkål
  • 3 dl matolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt

Gör så här

  1. Krispigt fläsk
    Skär fläsket i portionsbitar och panera dem i mjöl, ägg och panko.
  2. Vid servering så stek bitarna i olja tills de är gyllenbrun på alla sidor. Innertemperaturen skall vara ca 57 grader och sedan vila upp till 65 grader.
  3. Tonkatsudressing
    Riv vitlök och ingefära och blanda med övriga ingredienser.
  4. Kål och äpple
    Skala kålrabbin och hyvla den samt äpple i tunna skivor precis innan servering.
  5. Kålmajonnäs
    Mixa grönkålen i en kannmixer tillsammans med olja tills det blir relativt slätt. Sila sedan.
  6. Mixa ägget, senap och vinäger med en stavmixer. Häll i grönkålsoljan i en tunn stråle tills du får en tjock konsistens. Smaka av med salt.