Krispigt fläsk med kål
Krispigt fläsk med kål
18 ingredienser
30 m
Krispigt fläsk med kål, sallad, äpple och tonkatsudressing är en smakrik mellanrätt.
Ingredienser
Krispigt fläsk
- 300 g fläskkarré (av högre kvalitet)
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 3 dl pankoströbröd
Tonkatsudressing
- 0,5 klyfta vitlök
- 1 cm färsk ingefära
- 1 dl risvinäger
- 2 msk soja
- 1 msk citronsaft
- 0,5 dl mirin
Kål och äpple
- 1 kålrabbi
- 1 äpple
Kålmajonnäs
- 200 g grönkål
- 3 dl matolja
- 1 ägg
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt
Gör så här
Krispigt fläsk
- Skär fläsket i portionsbitar och panera dem i mjöl, ägg och panko.
- Vid servering så stek bitarna i olja tills de är gyllenbrun på alla sidor. Innertemperaturen skall vara ca 57 grader och sedan vila upp till 65 grader.
Tonkatsudressing
- Riv vitlök och ingefära och blanda med övriga ingredienser.
Kål och äpple
- Skala kålrabbin och hyvla den samt äpple i tunna skivor precis innan servering.
Kålmajonnäs
- Mixa grönkålen i en kannmixer tillsammans med olja tills det blir relativt slätt. Sila sedan.
- Mixa ägget, senap och vinäger med en stavmixer. Häll i grönkålsoljan i en tunn stråle tills du får en tjock konsistens. Smaka av med salt.