Krispiga och enkla krutonger

Martin Johansson porträtt
Martin Johansson porträtt

Krispiga och enkla krutonger

0

2 steg att laga

5 ingredienser

15 m

”De små krutongerna passar perfekt till soppa eller ovanpå en sallad, medan de större kan utgöra grunden i en god sallad. Tänk dig att du ersätter pastan i en pastasallad med brödbitar som du stekt i olivolja. Jättegott!” /Martin Johansson

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 skiva mörkt bröd
  • 2 skiva vitt bröd
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • ev örtkrydda (efter smak)

Gör så här

  1. Skiva brödet och skära det i tärningar. Göra riktigt små tärningar av det mörka brödet och lite större av det ljusa brödet.
  2. Stek krutongerna i en stekpanna med olivolja, flingsalt och eventuellt lite örtkryddor tills de blivit krispiga och fått lite färg.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer