Krispig råraka med caviar, syrad silverlök och crème fraiche

Krispig råraka med caviar, syrad silverlök och crème fraiche
Foto: TV4
Alexander Sjögren KK
Alexander Sjögren KK

Krispig råraka med caviar, syrad silverlök och crème fraiche

Av: Alexander Sjögren

Från: Kockarnas kamp

10 ingredienser

45 min + tid att svalna

Minitaco i lyxformat - råraka fylld med syrad silverlök, crème fraiche och caviar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g fast potatis
  • 1 msk smör
  • salt
  • 20 g kaviar, från stör
  • 1 silverlök
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Skala och finhacka silverlöken. Koka upp vatten, ättika, salt och socker i en kastrull. Lägg ner löken, låt den få ett snabbt uppkok och låt sedan löken svalna i lagen.
  2. Riv potatisen fint, salta lätt och krama ut vätskan ur potatisen.
  3. Stek små fina rårakor i smör i ett plättjärn. Börja på hög värme och sänk sedan och stek tills de blir gyllene och krispiga, ta upp med en liten pincett eller gaffel och böj snabbt till ett litet ”taco-skal” innan den stelnar.
  4. Sila silverlöken så att all vätska rinner av ordentligt. Toppa varje råraka med 1 msk lök, 1 tsk crème fraiche och 1 tsk kaviar.