Riktigt krispig kyckling i hamburgerbröd tillsammans med krämig hamburgerdressing, coleslaw och fräsch gurka kan bara bli en succé till middag. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 1.
Blanda ingredienserna till rubben i en stor skål. Tillsätt kycklingen och rör om tills det är jämnt fördelat.
Täck över skålen och ställ i kylen i minst två timmar eller över natten.
Smet
Fyll en kastrull till hälften med olja och värm till 180 grader.
Klä en tallrik med hushållspapper och ställ åt sidan.
Blanda mjölet med havssalt i en låg skål och ställ åt sidan.
Blanda mjöl med paprikapulver och cayennepeppar. Blanda långsamt ner mjölken tills smeten är slät. Smaka av med chilisås, salt och peppar.
Tillsätt kycklingbitarna i mjölblandningen och skaka av överskottet. Doppa sedan de mjölbelagda kycklingbitarna i smeten.
Vänd kycklingbitarna i mjölblandningen igen och skaka av överflöd.
Sänk ner kycklingbitarna i den heta oljan i omgångar och stek i 4–5 minuter på varje sida tills de är krispiga och gyllene.
Ta upp kycklingbitarna efterhand med en hålslev och lägg på tallriken med hushållspapper.
Hamburgerdressing
Medan kycklingen tillagas så gör hamburgerdressingen.
Blanda majonnäs, citronsaft, chilisås, ketchup, tabasco, paprika och worcestersås i en liten skål.
Slaw
Blanda ihop kål, salladslök, majonnäs och citronsaft i en separat skål. Använd händerna för att massera in vätskan i kålen.
Avsluta med att krydda efter smak.
Tillbehör
Värm briochebröd i en stekpanna på hög värme i någon minut eller tills de fått fina förkolnade märken på snittsidan.
Lägg lite coleslaw på den undre brödhalvan följt av den krispiga kycklingen, gurkskivor, hamburgerdressing och toppa med brödlocket.
Chiliolja
Lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i en medelstor kastrull och låt sjuda på medelhög värme. Rör om regelbundet och koka försiktigt i 20 minuter, eller tills löken är knaprig.
Kryddblandning
Lägg alla ingredienserna till kryddblandningen (förutom sockret) i en torr stekpanna. Låt steka på medelhög värme tills kryddorna är rostade och aromatiska.
Häll blandningen i en mortel eller kaffekvarn. Tillsätt sockret och mixa till ett fint pulver.
Blanda kryddblandning med soja och socker i en skål tills sockret har löst sig.
Häll oljeblandningen genom en finmaskig sil över den knapriga schalottenlöken, vitlöken och ingefäran.
Låt sedan svalna helt innan du blandar allt.
Överför till burkar och täck med lock när det har svalnat helt. Blandningen håller i minst en månad och förvaras i kylen om den är öppnad.