Krispig endive med gula russin, grönkål och syrad lök
Krispig endive med gula russin, grönkål och syrad lök
13 ingredienser
30 m
Vad sägs om ett härligt tilltugg där endiveblad toppas med krämig russinkompott och krispig kålsallad?
Ingredienser
- 1 endive
- 0,25 rödlök, fint skuren
- 2 msk vatten
- 2 msk strösocker
- 2 msk vinäger
- 1 stjälk grönkål, ansad och plockad i ca 3 cm stora bitar
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- rapsolja
- 3 msk gula russin, grovt hackade (koka upp med lite vatten och låt svälla i 30 minuter)
- 2 msk kapris, grovt hackade
- 1 msk majonnäs
Gör så här
- Plocka av hela blad från endiven och lägg i kallt vatten. Låt dra i 15 minuter så de blir krispiga.
- Koka upp löken med vatten, socker och vinäger. Låt dra under lock i 5 minuter.
- Krydda grönkålen med salt, peppar och vinäger. Krama kålen med handen snabbt så den mjuknar något. Blanda med rödlöken och lite rapsolja.
- Blanda russin, kapris och majonnäs.
- Toppa endivebladen med russinkompotten och avsluta med kålsalladen.