Krispig endive med gula russin, grönkål och syrad lök

Krispig endive med gula russin, grönkål och syrad lök
Foto: Tv4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Krispig endive med gula russin, grönkål och syrad lök

13 ingredienser

30 m

Vad sägs om ett härligt tilltugg där endiveblad toppas med krämig russinkompott och krispig kålsallad?

Ingredienser

portioner
  • 1 endive
  • 0,25 rödlök, fint skuren
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 1 stjälk grönkål, ansad och plockad i ca 3 cm stora bitar
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • rapsolja
  • 3 msk gula russin, grovt hackade (koka upp med lite vatten och låt svälla i 30 minuter)
  • 2 msk kapris, grovt hackade
  • 1 msk majonnäs

Gör så här

  1. Plocka av hela blad från endiven och lägg i kallt vatten. Låt dra i 15 minuter så de blir krispiga.
  2. Koka upp löken med vatten, socker och vinäger. Låt dra under lock i 5 minuter.
  3. Krydda grönkålen med salt, peppar och vinäger. Krama kålen med handen snabbt så den mjuknar något. Blanda med rödlöken och lite rapsolja.
  4. Blanda russin, kapris och majonnäs.
  5. Toppa endivebladen med russinkompotten och avsluta med kålsalladen.