Kreolsk vegogryta

Kreolsk vegogryta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Kreolsk vegogryta

16 ingredienser

20 min

Siri Barje gör denna älskade klassiker i vegotappning. En snabblagad gryta med massor av smak som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

portioner
  • 4 vegochorizo
  • ca 300 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl cornichons
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port havreris, kokt

Gör så här

  1. Skär korven i slantar. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  2. Stek korven och rotselleri på hög värme i olja i en gryta tills de får lite färg. Lägg i paprika och lök, stek ytterligare 1 minut. Tillsätt paprikapulver, grädde, vatten, dijonsenap och buljongtärning. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Finhacka timjanen (spara lite till garnering). Vänd ner timjan, syltlök och cornichons i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med havreris och garnera med timjan.