Kreolsk vegogryta

Kreolsk vegogryta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Kreolsk vegogryta

6

4 steg att laga

16 ingredienser

20 min

Siri Barje gör denna älskade klassiker i vegotappning. En snabblagad gryta med massor av smak som passar lika bra till vardags som till fest. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 vegochorizo
  • ca 300 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl cornichons
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port havreris, kokt

Gör så här

  1. Skär korven i slantar. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  2. Stek korven och rotselleri på hög värme i olja i en gryta tills de får lite färg. Lägg i paprika och lök, stek ytterligare 1 minut. Tillsätt paprikapulver, grädde, vatten, dijonsenap och buljongtärning. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Finhacka timjanen (spara lite till garnering). Vänd ner timjan, syltlök och cornichons i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med havreris och garnera med timjan.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer