Kraschad lasagne med grillad sparris

4 röster
30 m
4

Den här kraschade lasagne med grillad sparris är en riktigt festlig och annorlunda förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Sparris

  • 600 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • salt

Grön crème fraichesås

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 äggulor
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 1-2 krm cayennepeppar
  • 2 msk gräslök, finhackad

Lasagne

  • 6 färska lasagneplattor

Garnering

  • 0,5 citron, zest
  • dill, finhackad
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sparris
    Ta bort den nedre delen av sparrisen och skala efter smak. Koka upp rikligt med kallt vatten och salt. Lägg i sparrisen och låt koka i cirka 1 minut.
  2. Ta av från spisen och stoppa kokningen genom att hälla kallt vatten över sparrisen. Låt rinna av. Lägg sparrisen på ett fat. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
  3. Grilla sparrisen i grillpanna eller på grill utomhus i 4 minuter på lite högre värme.
  4. Sås
    Börja med att vispa crème fraichen fast med elvisp.
  5. Dela äggen och tillsätt gulorna i en kastrull. Häll i vinet och sockret med äggen och vispa kraftigt på spisen till en fluffig sås.
  6. Ta bort från spisen och tillsätt crème fraiche. Vispa tills allt blandat sig och smaksätt med salt och cayennpeppar. Rör till sist ner den finhackade gräslöken.
  7. Lasagne
    Koka upp vatten till pastan efter anvisning på förpackningen. Koka sedan pastan och häll bort vattnet. Dela pastan i 12 lika stora delar.
  8. Värm upp såsen försiktigt. Varva pasta, sparris och sås på tallriken i lager. Garnera med citronzesten, finhackade dillen och ett varv på pepparkvarnen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...