Krämiga ramennudlar på nolltid

NYHET
Krämiga ramennudlar på nolltid
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämiga ramennudlar på nolltid

10 ingredienser

15 min

Snabbnudlar är alltid en tacksam middag eller lunch. På det här sättet ger du nudlarna ett rejält lyft - med en blixtsnabb krämig buljong och god topping.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp snabbnudlar
  • 1 äggula
  • 2 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 salladslök
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • kyddningen från påsen med nudlar
  • 1-2 dl nudelvatten

Topping

  • 1 ägg
  • crispy chili oil
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Koka ägget till topping, skölj kallt, skala och halvera.
  2. Koka nudlarna enligt anvisnigar på förpackningen.
  3. Skiva salladslöken fint och spara det gröna till topping.
  4. Under tiden nudlarna kokar, vispa ihop äggula, majonnäs, riven vitlök, soja, sesamolja och salladslök i en djup tallrik.
  5. Tillsätt 1-2 dl av det kokande nudelvattnet och rör ihop till en krämig buljong.
  6. Häll av nudlarna och häll sedan ner dem i den krämiga buljongen.
  7. Toppa med det kokta ägget, crispy chili oil, den sparade salladslöken och lite rostade sesamfrön.