Krämiga jordnötsnudlar

koket.se
Krämiga jordnötsnudlar
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämiga jordnötsnudlar

17 ingredienser

20 m

Gillar du nudlar? Då kommer du bli helt fast vid det här snabba och smått beroendeframkallande receptet med jordnötssmör, kokosmjölk och svamp.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g snabbnudlar
  • 1 klyfta vitlök, hackad eller riven
  • 200 g svamp, skivad (valfri sort)
  • 1 röd paprika, hackade
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • 1 dl jordnötssmör, krämig
  • 1 msk currypasta
  • 2-3 cm färsk ingefära, riven
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 förp kyckling, skivad
  • 3 dl babyspenat
  • 1 limefrukt, saften

Toppa med

  • jordnötter, hackade
  • sesamolja, rostad
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp valfria nudlar i ca 4 minuter. Låt rinn av i ett durkslag.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek vitlök, svamp och paprika.
  3. Sänk värmen och tillsätt soja, honung, jordnötssmör, currypasta och ingefära.
  4. Fräs och rör sedan i kokosmjölk och kycklingfond.
  5. Låt puttra i 1–2 minuter. Blanda sedan i nudlar, kyckling, spenat och pressad lime. Blanda väl.
  6. 
Servera i djupa skålar och toppa med jordnötter, rostad sesamolja och koriander.