Krämiga jordnötsnudlar
Krämiga jordnötsnudlar
17 ingredienser
20 m
Gillar du nudlar? Då kommer du bli helt fast vid det här snabba och smått beroendeframkallande receptet med jordnötssmör, kokosmjölk och svamp.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 400 g snabbnudlar
- 1 klyfta vitlök, hackad eller riven
- 200 g svamp, skivad (valfri sort)
- 1 röd paprika, hackade
- 2 msk soja
- 2 msk honung
- 1 dl jordnötssmör, krämig
- 1 msk currypasta
- 2-3 cm färsk ingefära, riven
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk kycklingfond
- 1 förp kyckling, skivad
- 3 dl babyspenat
- 1 limefrukt, saften
Toppa med
- jordnötter, hackade
- sesamolja, rostad
- färsk koriander
Gör så här
- Koka upp valfria nudlar i ca 4 minuter. Låt rinn av i ett durkslag.
- Hetta upp en stekpanna och stek vitlök, svamp och paprika.
- Sänk värmen och tillsätt soja, honung, jordnötssmör, currypasta och ingefära.
- Fräs och rör sedan i kokosmjölk och kycklingfond.
- Låt puttra i 1–2 minuter. Blanda sedan i nudlar, kyckling, spenat och pressad lime. Blanda väl.
- Servera i djupa skålar och toppa med jordnötter, rostad sesamolja och koriander.