Krämiga chokladbollar

6 röster
10 m
1 sats

Dessa chokladbollarna är riktigt krämiga och smälter i munnen! Med få ingredienser och enkla steg blir det här lätt en ny favorit bland de traditionella chokladbollarna. Receptet är veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker, vilket gör att de passar dem flesta.

Visa mer
10 m
1 sats

Du behöver

  • 2 avokado
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk kokosolja
  • dadelsirap, efter smak
  • Frukostflingor, eller krossade nötter

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser, utom barsen, till en jämn smet. Ställ smeten kallt.
  2. Hacka valfria bars fint.
  3. Forma bollar av chokladsmeten när den stelnat något och rulla dem sedan i krossade frukostflingor eller nötter.
I samarbete med Kökets box
25 oktober 2018

Laddar fler recept