Krämig svamppasta med riven Quattrocento

Krämig svamppasta med riven Quattrocento
Foto: Granaloro

Krämig svamppasta med riven Quattrocento

13 ingredienser

20 m

Svamp i krämig ostsås med pasta är aldrig fel. Har du inga kantareller använder du valfri annan svamp, och det går jättebra att använd torkad eller förvällda kantareller!

Granarolo Mascarpone
Granarolo Mascarpone

Granarolo Mascarpone

En len, mjuk italiensk färskost som kan ersätta crème fraîche i dina pastarätter och vispad grädde i dina desserter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 500 g svamp (trattkantarell, gul kantarell, skogschampinjon)
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 förp cavatappi [500 g]
  • 1 förp Granarolo Mascarpone [250 gram]
  • 1-2 dl pastavatten
  • 1 msk honungsdijon
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • Granarolo Quattrocento
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt på pastavattnet. Tips! Räkna med 1 liter vatten och 10 g salt per 100 gram pasta.
  2. Finhacka gul lök och vitlök. Bryn löken i olja på svag värme tills den är mjuk och blank, den ska ej få färg. Lägg över på en tallrik.
  3. Grovhacka svampen och torrstek i varm panna tills all vätska släppt. Använder du torkad svamp tar du cirka 100 g som du låter ligga i varmt vatten 15 minuter och sen kramar ur innan den hackas och läggs i pannan.
  4. Tillsätt smör och krydda upp med salt och svartpeppar.
  5. Lägg tillbaks löken i pannan med svampen och häll på vinet, låt koka ihop.
  6. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, ta av den när den är al dente med lite tuggmotstånd kvar.
  7. Medan pastan kokar rör du ner mascarpone i svampfräset. Justera såsen till önskad tjocklek med pastavatten som du tar från pastan som kokar.
  8. Smaka av med honungsdijon, salt och svartpeppar.
  9. När pastan är klar häller du av vattnet och rör ner pastan i pannan med svampsåsen tillsammans med finhackad persilja.
  10. Servera direkt i fyra djupa tallrikar och toppa rikligt med riven Granarolo Quattrocento och nymalen svartpeppar samt lite färsk persilja.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Klassisk caprese

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer