Krämig svampgryta med dragon och dijon

koket.se
krämig svampgryta med dragon och dijon
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krämig svampgryta med dragon och dijon

16 ingredienser

30 min

Lättlagad och krämig vegogryta på svamp och savoykål med smak av dragon och dijon. Smidig rätt med få ingredienser som går snabbt att laga.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g savoykål
  • 300 g champinjoner
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • peppar
  • vatten
  • bulgur, till servering

Gör så här

  1. Dela champinjonerna i fyra delar och stek dem gyllene på hög värme i rapsolja. Salta.
  2. Skiva lök och vitlök, stek dem glansiga i samma panna. Tillsätt mjöl och låt steka en stund, lägg sedan i smöret och låt smälta.
  3. Tillsätt dragon, dijonsenap, matlagningsgrädde, lite vatten och buljongtärningen i grytan. Låt koka upp och koka ihop tills såsen tjocknar något.
  4. Skiva kålen tunt och tillsätt till grytan med den stekta svampen, låt den koka i 1 minut och dra sedan grytan från plattan.
  5. Hacka persilja.
  6. Krydda kokt bulgur med olja, salt och nästan all hackad persilja.
  7. Strö resten av den hackade persiljan över grytan när du serverar.

Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från persilja för en mer hållbar matlagning, och njut av din rätt. /Köket-redaktionen