Krämig stroganoff med svamp och mozzarella

Krämig stroganoff med svamp och mozzarella
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Krämig stroganoff med svamp och mozzarella

32

5 steg att laga

15 ingredienser

20 min

Familjefavoriten stroganoff i vegotappning med svamp i stället för korv. Här väljer Jennie ostronskivling men det går fint att ersätta den med annan svamp. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g ostronskivling
  • 2 gula lökar, tunt skivade på längden
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 4 msk ketchup (osötatd)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl ajvar relish, mild
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 knippe persilja, hackad
  • neutral rapsolja, till stekning

Till servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Riv ostronskivling i ca 2 cm breda remsor. Stek hårt på hög värme i generöst med olja tills svampen fått lite brynt färg. Lägg åt sidan.
  2. Stek den gula löken till den är brynt. Tillsätt vitlök i pannan och låt den bli mjuk. Lägg sedan i osötad ketchup och stek lite lätt i ca 30 sekunder.
  3. Häll i grädde, dijonsenap, ajvar relish, rökt paprikapulver och oregano. Låt puttra i 10 minuter till såsen tjocknat något.
  4. Lägg i den förstekta svampen, salta och peppra. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens.
  5. Toppa med riven mozzarella i munsstora bitar och persilja. Servera med nykokt ris.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer