Krämig stroganoff med svamp och mozzarella

koket.se
Krämig stroganoff med svamp och mozzarella
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krämig stroganoff med svamp och mozzarella

15 ingredienser

20 min

Familjefavoriten stroganoff i vegotappning med svamp i stället för korv. Här väljer Jennie ostronskivling men det går fint att ersätta den med annan svamp.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g ostronskivling
  • 2 gula lökar, tunt skivade på längden
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 msk ketchup (osötatd)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl ajvar relish, mild
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 knippe persilja, hackad
  • neutral rapsolja, till stekning

Till servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Riv ostronskivling i ca 2 cm breda remsor. Stek hårt på hög värme i generöst med olja tills svampen fått lite brynt färg. Lägg åt sidan.
  2. Stek den gula löken till den är brynt. Tillsätt vitlök i pannan och låt den bli mjuk. Lägg sedan i osötad ketchup och stek lite lätt i ca 30 sekunder.
  3. Häll i grädde, dijonsenap, ajvar relish, rökt paprikapulver och oregano. Låt puttra i 10 minuter till såsen tjocknat något.
  4. Lägg i den förstekta svampen, salta och peppra. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens.
  5. Toppa med riven mozzarella i munsstora bitar och persilja. Servera med nykokt ris.