Krämig salsicciapasta

NYHET
Krämig salsicciapasta
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Krämig salsicciapasta

21

11 ingredienser

30 min

Krämig pasta med färsk italiensk korv, salsiccia, som steks och serveras i en pastasås med bland annat tomater, vitlök och grädde. En fantastisk pasta som passar lika bra ikväll som till helgen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta, t ex tagliatelle
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g romanticatomater
  • 1 kruka basilika
  • 400 g färsk salsicciakorv
  • 2,5-3 dl vispgrädde
  • 40 g parmesanost
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och strimla löken fint. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor. Strimla hälften av basilikan fint, spara resten till garnering.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i olja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa någon minut.
  4. Tillsätt tomaterna och basilikan. Vänd runt och låt fräsa några minuter.
  5. Snitta korvarna och tryck ut färsen och stek den i en annan stekpanna.
  6. Tillsätt tomatblandningen i salsicciafärsen och blanda. Häll i grädden och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och massa nymalen svartpeppar.
  7. Häll av pastan och blanda med såsen, lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och toppa med en kvist basilika.