Krämig salsicciapasta
Krämig salsicciapasta
11 ingredienser
30 min
Krämig pasta med färsk italiensk korv, salsiccia, som steks och serveras i en pastasås med bland annat tomater, vitlök och grädde. En fantastisk pasta som passar lika bra ikväll som till helgen.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta, t ex tagliatelle
- 2 bananschalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 400 g romanticatomater
- 1 kruka basilika
- 400 g färsk salsicciakorv
- 2,5-3 dl vispgrädde
- 40 g parmesanost
- 2 msk olivolja, till stekning
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala, halvera och strimla löken fint. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor. Strimla hälften av basilikan fint, spara resten till garnering.
- Fräs löken mjuk och glansig i olja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa någon minut.
- Tillsätt tomaterna och basilikan. Vänd runt och låt fräsa några minuter.
- Snitta korvarna och tryck ut färsen och stek den i en annan stekpanna.
- Tillsätt tomatblandningen i salsicciafärsen och blanda. Häll i grädden och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och massa nymalen svartpeppar.
- Häll av pastan och blanda med såsen, lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och toppa med en kvist basilika.