Krämig salsicciagratäng
Krämig salsicciagratäng
13 ingredienser
30 min
Den här enkla gratängen är som en krämig salsicciapasta fast i gratängform - mums! Det går självklart även utmärkt att använda annan korv om man hellre vill det.
Ingredienser
- 4 port Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen
- 4 salsicciakorv (eller annan valfri korv)
- 1 gul lök, hackad
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 400 g små tomater, delade
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin
- färsk oregano
- färsk timjan
- salt
- svartpeppar
- 1 mozzarellaost
- 3 dl parmesanost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
- Stek bitar av salsicciafärsen i en varm stekpanna med lite olja tills den har fått fin färg och yta. Lägg åt sidan.
- Stek vitlök i samma panna och till sätt löken och stek tills det mjuknat. Tillsätt vitt vin och reducera till ca hälften.
- Tillsätt grädde, timjan, oregano och hälften av de delade tomaterna. Salta och peppra. Ha i korven i såsen och låt koka ihop.
- Blanda makaronerna med såsen och tillsätt den rivna parmesanosten. För över allt till en ugnssäker form.
- Toppa gratängen med delade tomater och bitar av mozzarella. Salta och peppra.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
- Låt gärna stå en liten stund innan servering. Njut!
TIPS!