Krämig salsicciagratäng

Krämig salsicciagratäng

13 ingredienser

30 min

Den här enkla gratängen är som en krämig salsicciapasta fast i gratängform - mums! Det går självklart även utmärkt att använda annan korv om man hellre vill det.

Vardagstips!
Kungsörnen snabbmakaroner produktbild NY

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Snabbmakaroner.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen
  • 4 salsicciakorvar (eller annan valfri korv)
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 400 g små tomater, delade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • färsk oregano
  • färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 mozzarellaost
  • 3 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek bitar av salsicciafärsen i en varm stekpanna med lite olja tills den har fått fin färg och yta. Lägg åt sidan.
  4. Stek vitlök i samma panna och till sätt löken och stek tills det mjuknat. Tillsätt vitt vin och reducera till ca hälften.
  5. Tillsätt grädde, timjan, oregano och hälften av de delade tomaterna. Salta och peppra. Ha i korven i såsen och låt koka ihop.
  6. Blanda makaronerna med såsen och tillsätt den rivna parmesanosten. För över allt till en ugnssäker form.
  7. Toppa gratängen med delade tomater och bitar av mozzarella. Salta och peppra.
  8. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
  9. Låt gärna stå en liten stund innan servering. Njut!
TIPS!
Fler tips från Kungsörnen!
Supergod Cacio e pepe ny

Fler tips från Kungsörnen!

Se fler goda och enkla vardagsrecept här.

Läs mer