Krämig salsiccia- och saffranspasta

NYHET
koket.se
Krämig salsiccia- och saffranspasta
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Krämig salsiccia- och saffranspasta

13 ingredienser

30 min

På jakt efter ett lättlagat recept med guldkant. Då ska du testa Catarinas krämiga och saffransdoftande pastarätt med färsk salsicciafärs, parmesan och vitt vin.

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta (valfri sort)
  • 300 g salsicciafärs
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran (malen)
  • 0,5 msk färsk timjan
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • parmesanost, Riven
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den är mjuk och glansig. Tillsätt sedan vitlöken och låt fräsa med lite.
  4. Ha i salsicciafärsen och bryn på den. Blir färsen till för stora bitar så hacka sönder den med en slev eller liknande.
  5. När färsen är genomstekt, tillsätt vitt vin som hastigt får bubbla upp.
  6. Tillsätt sedan grädde och saffran. Låt koka ihop några minuter tills det blir en krämig och härlig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Blanda pastan med salsiccia- och saffranssåsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med massa riven parmesan och färsk timjan.

Har du inget vitt vin hemma så uteslut det bara. Det går att köpa salsicciafärs i butik nu, men hittar du inte så köp färska salsicciakorvar, snitta upp och använd inkråmet.