Krämig rabarbercheesecake

3 röster
30 + tid i kyl
8 bitar

Ljuvlig cheesecake med rabarber som både är enkel att baka och blir oemotståndligt god och fin.

Receptet är ur boken Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Visa mer
30 + tid i kyl
8 bitar

Du behöver

  • 250 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten

Cheesecake

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 400 g cream cheese
  • 4 dl vispgrädde, rumstempererad
  • 4 blad gelatin, + kallt vatten

Garnering

  • hallonpulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär en halv stjälk i tunna band längs med. Lägg banden i kylen och spara dem till garneringen.
  2. Skär resten av rabarbern i tunna skivor. Mät upp rabarber, socker och vatten i en liten panna och koka under omrörning tills sockret löser sig. Sjud ca 10 minuter. Låt rabarbern rinna av i en finmaskig sil, lägg den i en skål och låt svalna.
  3. Häll tillbaka den avrunna rabarbersaften i kastrullen och koka ihop tills den tjocknar till såskonsistens, 5–10 minuter. Låt kallna.
  4. Cheesecake
    Vispa äggulorna och sockret pösigt. Vispa i cream cheese.
  5. Vispa grädden och vänd ner i cream cheesesmeten.
  6. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker. Låt stå i 5–8 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält dem i 1 msk vatten på svag värme i en liten släpplättpanna. Blanda det smälta gelatinet i cream cheese- och gräddsmeten. Blanda i den avrunna rabarbern.
  7. Häll i en kakform, ca 1 1/2 liter. Täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp 4–5 timmar, gärna över natten.
  8. Garnering
    Stjälp upp och garnera med de sparade rabarberbanden och sirapen. Sikta över lite hallonpulver
11 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...