Krämig potatissallad med lammkorv

koket.se
Krämig potatissallad med lammkorv
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig potatissallad med lammkorv

12 ingredienser

30 min

En härlig vardagsrätt med stekta lammkorvar och en potatissallad toppad med cocktailkapris, kalamataoliver och en krämig yoghurtdressing på vitlök och citron.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 lammkorvar
  • 500 g fast potatis
  • 1 rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 100 g cocktailkapris
  • ca 20 kalamataoliver utan kärnor
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, citronskal + saft
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av och låt ånga av.
  2. Stek lammkorven i lite olja i en stekpanna.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan. Lägg potatis, kapris och oliver på ett fat.
  4. Blanda ihop yoghurt, vitlök och finrivet citronskal. Smaka av med citronsaft och salt.
  5. Ringla yoghurtsåsen över potatissalladen. Toppa med olivolja.
  6. Bjud potatissalladen med lammkorv.