• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig pepparsås med stekt kycklingbröst och grönkål

9 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingbröst
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 50 g schalottenlök, hackad
  • 1 krm grönpeppar, hel
  • 5 cl cognac
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 200 g grönkål, rensad
  • 1 krm svartpeppar, mortlade eller grovmalna (tellicherry)
  • 0,5 krm vitpeppar, grovmalen eller mortlade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i smör på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida.
  2. Plocka upp dem och lägg på en tallrik för senare användning.
  3. Gör nu såsen i samma stekpanna. Tillsätt lite mer smör i pannan och stek löken och pepparkornen på näst högsta värmen.
  4. När löken har fått fin mörkbrun färg och är mjuk (efter ca 1 minut) så tillsätt cognacen och flambera, eller låt alkoholen koka bort.
  5. Tillsätt kycklingbuljongen och låt det koka upp innan du adderar grädden.
  6. Lägg tillbaka kycklingbrösten i pannan och låt dem gå klart i såsen samtidigt som den kokar ner lite till perfekt konsistens.
  7. Medan det puttrar så stek grönkålen i lite olivolja tills den är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
5 juli 2020