Koka pastan al dente, häll på lite olivolja och låt svalna. Om du inte vill steka haricots vertsen kan du hälla över pastavattnet på dem så de tillagas lite.
Koka äggen i ca 7 minuter - de kan kokas i samma vatten samtidigt som pastan (OBS, glöm då inte att skölja äggen innan). Skala dem och dela i 4 delar.
Blanda olivolja, vinäger och dijonsenap till dressingen, vänd ned crème fraiche.
Hacka persilja och blanda i. Smaka av med citron, salt och peppar.
Tärna gurkan, skiva rödlöken, dela tomaterna. Stek haricots vertsen snabbt (om du inte använde pastavatten enligt steg 1).
Riv brödet i bitar och stek krutongerna i olja tills krispiga.
Blanda pasta, grönsaker och dressing väl. Lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med ägg, krutonger och smulad fetaost.
Glöm inte att matsortera skal från ägg och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda pastasallad. /Köket-redaktionen