Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp

46 röster
40 min
4
Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp
Foto: TV4

Supergod och enkel pastagratäng för hela familjen. Extra snabblagad blir den med färdiggrillad kyckling.

Visa mer
40 min
4

Du behöver

Gratäng

  • 800 g pasta, t ex rigatoni
  • 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner)
  • 1 grillad kyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl vispgrädde 40 %
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 kruka dragon
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl ost, riven (t ex cheddar)
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och kyl ner den.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt.
  4. Plocka och dela köttet i mindre bitar från den grillade kycklingen.
  5. Blanda pasta, plockat kycklingkött och svamp i en ugnssäker form.
  6. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs gul lök och vitlök i olja i en panna.
  7. Häll på buljong och grädde och låt koka upp. Häll över i en mixer tillsammans med dragon och spenat. Mixa fint och smaka av med salt.
  8. Häll gräddsåsen över pastan i formen. Blanda runt. Toppa med riven ost.
  9. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter tills osten fått fin färg.
  10. Glöm inte att matsortera rester från kycklingen och lökskal för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga pastagratäng. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...