Krämig pasta med lax, citron och gröna ärtor
Krämig pasta med lax, citron och gröna ärtor
11 ingredienser
20 min
Lax är så gott och smidigt att laga även till vardags, ihop med några få ingredienser och man har en krämig och sötsyrlig pastarätt. Dessutom en utmärkt matlåda dagen efter (om det blir något kvar dvs).
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Svensk fusilli
- 500 g laxfilé
- 1,5 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 fiskbuljongtärning, smulad
- 100 g gröna ärtor (frysta)
- 0,5 citron, juice
- salt
- malen svartpeppar
Garnering
- persilja, hackad
Gör så här
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Skär laxen i tärningar.
- Häll mjölk, vispgrädde, majsstärkelse, smulad buljongtärning och pressad citron i en stekpanna och låt koka upp tills att såsen börjat tjockna.
- Lägg i laxtärningarna och rör om ca 2-3 min. Lägg sedan i ärtor och rör om ca 1 min. Smaka av med salt och peppar.
- Servera och toppa med hackad persilja.
TIPS!