Krämig pasta med lax, citron och gröna ärtor

Krämig pasta med lax, citron och gröna ärtor

11 ingredienser

20 min

Lax är så gott och smidigt att laga även till vardags, ihop med några få ingredienser och man har en krämig och sötsyrlig pastarätt. Dessutom en utmärkt matlåda dagen efter (om det blir något kvar dvs).

Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen Svensk penne

Kungsörnen tipsar!

NYHET! Testa även Kungsörnens Svensk penne.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Svensk fusilli
  • 500 g laxfilé
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning, smulad
  • 100 g gröna ärtor (frysta)
  • 0,5 citron, juice
  • salt
  • malen svartpeppar

Garnering

  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i tärningar.
  3. Häll mjölk, vispgrädde, majsstärkelse, smulad buljongtärning och pressad citron i en stekpanna och låt koka upp tills att såsen börjat tjockna.
  4. Lägg i laxtärningarna och rör om ca 2-3 min. Lägg sedan i ärtor och rör om ca 1 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera och toppa med hackad persilja.
TIPS!
Vardagstips!
Kungsörnen Busenkel pasta med zucchini och tomatcrème

Vardagstips!

Här hittar du fler enkla recept!

Läs mer