Krämig marry me pasta

Krämig marry me pasta Granarolo
Foto: Köket.se

Krämig marry me pasta

14 ingredienser

30 min

Den trendiga favoriten marry me pasta med kyckling blir extra krämig med den italienska färskosten Stracchino! En favoriträtt som hela familjen älskar.

Nyhet! Granarolo Stracchino
Granarolo Stracchino produkt

Nyhet! Granarolo Stracchino

Perfekt att bre på ett gott bröd och toppa med färska tomater och lite olivolja, eller att servera till din aperitivo.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 600 g kycklingfilé
  • olivolja, att steka i
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 förp Granarolo Stracchino [à 170 g]
  • 100 g soltorkade tomater, hackade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk kycklingfond
  • 1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 65 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite pastavatten till pastasåsen.
  2. Skär kycklingen i grytbitar och brynt i olja i en panna tills de fått fin yta och nästan är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Ta bort kycklingen från pannan och ställ åt sidan.
  3. Hacka vitlöken och stek den i olja tills den har mjuknat. Tillsätt soltorkade tomater, Stracchino, kycklingfond och de torkade kryddorna. Låt sjuda ihop till en krämig sås.
  4. Tillsätt kycklingen, Quattrocento och spenat mot slutet, och låt kycklingen bli helt genomstekt. Späd eventuellt med lite pastavatten om det behövs för att tunna ut såsen lite.
  5. Blanda pastan med såsen och rör ihop ordentligt.
  6. Servera med lite färsk basilika och mer riven Quattrocento. Njut!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Bruschetta med Quattrocentokräm och rostade tomater Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer