Krämig majs med ostskum

NYHET
Krämig majs med ostskum
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Krämig majs med ostskum

16 ingredienser

20 min

Jonas Lagerström bjuder på krämig majs med ostskum och tryffel.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g färska majskolvar
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g spritärtor
  • 100 g smör
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl buljong (kalvbuljong eller grönsaksbuljong)
  • 120 g parmesanost
  • 2 dl mjölk
  • citronsaft
  • salt
  • champagnevinäger
  • gräslök
  • 1 färsk tryffel

Gör så här

  1. Skär av majskornen samt skär bönor och ärtor i mindre bitar.
  2. Smörstek finhackad lök och vitlök.
  3. Tillsätt sedan bönorna och majsen.
  4. Häll i vin, grädde och buljong.
  5. Riv ner hälften av osten och smaka upp med citronsaft, salt och vinäger.
  6. Koka upp mjölken. Smaka upp med salt samt vinäger och riv ner resten av osten.
  7. Skumma mjölkblandningen och toppa majsen.
  8. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om den blir för tjock.
  9. Toppa med finskuren gräslök och tryffel.