En riktigt krämig linssoppa med morötter och Philadelphia passar perfekt både till vardag och helg. Det här receptet är dessutom riktigt enkelt, snabbt och innehåller få ingredienser.
En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
3 morötter
1 klyfta vitlök
rapsolja, till stekning
7 dl vatten
1 buljongtärning
400 g krossade tomater
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl röda linser
2 dl Philadelphia Original
0,5 citron, saften
4 msk pumpakärnor
Gör så här
Skala och skiva morötterna i slantar. Hacka vitlöken.
Fräs morötterna och vitlöken i en kastrull med olja i ett par minuter.
Tillsätt sedan vatten, buljongtärning, krossade tomater, salt och svartpeppar. Låt koka under lock tills morötterna nästan är helt mjuka, ca 15 minuter.
Tillsätt linserna och låt koka ytterligare 10 minuter tills både linserna och morötterna är mjuka.
Rör ner Philadelphia och mixa sedan soppan slät.
Smaka av med pressad citronsaft och servera med pumpakärnor och Philadelphia.