Krämig laxragu

19 röster
20 m
4
Krämig laxragu
Foto: Köket.se

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagklart tomat & örter
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 3 morötter (stora)
  • 0,25 fänkål
  • smör, till stekning
  • 1 Abba Middagsklart Mild tomat & örtsås
  • 600 g laxfilé
  • 35 g babyspenat
  • 1 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 125 g sockerärtor

Gör så här

  1. Koka snabbriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skiva morötterna och fänkålen tunt, gärna på mandolin. Fräs dem i stekpanna med lite smör.
  3. Skär laxen i kuber.
  4. Tillsätt Abba Middagsklart, lax, babyspenat och vatten till grytan.
  5. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och vitpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten. Servera med risen och sockerärtor.
15 april 2018