En krämigt och lyxig vardagsrätt med lax - som dessutom går snabbt att fixa med såsen Middagklart från Abba!
Krämig laxragu
Foto: Köket.se
Du behöver
- Ris till 4 portioner
- 600 g laxfiléer
- 1 Abba Middagsklart Thai Ingefära & Limesås
- 1 pkt sockerärtor
- 3 morötter, stora
- En stor näve babyspenat
- 0,5 lime
- 0,25 fänkål
- 1 dl vatten
- salt, vitpeppar
Gör så här
- Koka snabbriset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skiva morötterna och fänkålen tunt, gärna på mandolin. Fräs dem i stekpanna med lite smör.
- Skär laxen i kuber.
- Tillsätt såsen Abba Middagsklart, lax, babyspenat och vatten till grytan.
- Låt puttra några minuter och smaka av med salt, vitpeppar och några droppar lime. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Tips!

15 april 2018