I samarbete med Abba

Krämig laxpasta med vitvinssås och parmesan

20 m
4
Krämig laxpasta med vitvinssås och parmesan
Foto: köket.se
20 m
4

Du behöver

  • 500 g lax, i fyra bitar
  • smör eller olja
  • 4 port pasta
  • 1 gul lök
  • 1 knippe sparris
  • Abba Vitvinssås med parmesan, 375 g
  • parmesan, riven
  • eventuellt persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en smord, ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen och dela ner sparrisen i mindre bitar.
  4. Fräs lök och sparris i en stekpanna med lite smör eller olja. Slå över vitvinssåsen i pannan och låt koka upp.
  5. Blanda pastasåsen med pastan och servera tillsammans med laxen. Toppa med riven parmesan och lite persilja om du vill.
Kommentera receptet

Fler goda recept