I samarbete med Abba

Krämig laxpasta med vitvinssås och parmesan

20 m
4
Krämig laxpasta med vitvinssås och parmesan
Foto: köket.se
20 m
4

Du behöver

  • 500 g lax, i fyra bitar
  • smör eller olja
  • 4 port pasta
  • 1 gul lök
  • 1 knippe sparris
  • Abba Vitvinssås med parmesan, 375 g
  • parmesan, riven
  • eventuellt persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en smord, ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen och dela ner sparrisen i mindre bitar.
  4. Fräs lök och sparris i en stekpanna med lite smör eller olja. Slå över vitvinssåsen i pannan och låt koka upp.
  5. Blanda pastasåsen med pastan och servera tillsammans med laxen. Toppa med riven parmesan och lite persilja om du vill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba