Krämig laxpasta

Krämig laxpasta
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Krämig laxpasta

20

7 steg att laga

12 ingredienser

20 min

Supergod och krämig pastarätt med kallrökt lax och få ingredienser som blir klar på under 20 minuter. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 zucchini (liten)
  • 1 röd paprika
  • 2 klyfta vitlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 1 limefrukt, skal och saft

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara ca 2 dl av pastavattnet när du häller av den.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek först vitlök och paprika. Tillsätt zucchinin och stek lite till. Vänd i tomaterna och stek 10-20 sekunder.
  4. Rör ned crème fraiche, pastavatten, basilika och finrivet skal och saft från limen. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär laxen i mindre bitar.
  6. Blanda pastan med såsen och laxen. Servera genast.
  7. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda laxpasta. /Köket-redaktionen