Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

koket.se
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

12 ingredienser

15 min

En gräddig pasta med kyckling som smakar av vitlök, soltorkad tomat och citron. Vänds ihop med ärtor som poppar i varje tugga. En rätt som passar mycket bra som matlåda!

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g tagliatelle
  • 1 msk olivolja
  • 5 g osaltat smör
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 klyftor vitlök
  • 250 ml vispgrädde
  • 100 g frysta ärtor
  • 1 citron, zesten
  • 50 g soltorkade tomater
  • 150 g babyspenat
  • flingsalt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull.
  2. Skiva kyckling i större bitar. Värm olja och smör i en stekpanna på medelhög värme. När det skummar, stek kycklingen 4-6 minuter eller tills den är genomstekt.
  3. Koka pastan al dente enligt paketets instruktion. Häll av och lägg tillbaka i kastrullen för att hålla pastan varm.
  4. Skala och skiva vitlök tunt. Tillsätt vitlök i pannan, stek någon minut och rör ner vispgrädde. Sjud och låt såsen reducera något.
  5. Tillsätt ärtor, citronzest, soltorkade tomater och spenat. Vänd ihop tills ärtorna tinat och spenaten mjuknat.
  6. Vänd ner såsen i pastan, blanda runt och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.