Krämig kycklinggryta på skåprens
Krämig kycklinggryta på skåprens
16 ingredienser
30 min
Härlig kycklinggryta gjord på sånt som oftast finns i skafferiet. Perfekt att slänga ihop en vardagskväll när inspirationen tryter.
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
- 250 g färskpotatis
- 1 msk olivolja
- 1 förp bacon
- 8 kycklinglårfiléer
- 50 g smör
- 3 klyftor vitlök
- 150 ml vitt vin
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk honung
- chilisås (efter smak)
- 1 msk kapris
- 100 ml vispgrädde
- 1 förp vita bönor (à 400 gram)
- salt
- malen svartpeppar
Till servering
- 1 kruka färsk bladpersilja
Gör så här
- Halvera potatis och lägg i en kastrull med kallt, saltat vatten. Koka upp och låt sjuda 12-15 minuter tills de mjuknat.
- Strimla bacon och skär kyckling i mindre bitar.
- Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek baconet och kycklingen ca 3-4 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt och baconet blivit krispigt. Salta och peppra.
- Tillsätt smör och riven vitlök och stek tills smöret smält. Häll i vin och låt reducera.
- Rör ner senap, honung, kapris och grädde, sjud någon minut. Blanda ner den kokade potatisen och bönorna. Rör runt och låt tjockna, ca 2-3 minuter.
- Hacka persilja. Krydda grytan med salt och peppar, toppa med persilja och servera direkt.