I samarbete med FELIX

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater och basilika

14 röster
35 m
4
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater och basilika
Foto: köket.se

Lättlagad och gräddig kycklinggryta med chilisås, soltorkade tomater och basilika. Serveras med rostade rotfrukter.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Rostade rotsaker

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8-12 delikatesspotatisar
  • olja
  • salt

Kycklinggryta

  • 500 g kyckling
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl Felix chilisås osötad
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g soltorkade tomater, i strimlor
  • 1 msk dijonsenap
  • 75 g bladspenat
  • 0,5 kruka basilika, till topping
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rostade rotsaker
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skrubba rotsakerna rena. Skär i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringa över olja, salta och rör om. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. Rör om några gånger under tiden.
  3. Kycklinggryta
    Skär kyckling i grytbitar och bryn i en stekpanna med höga kanter tillsammans med olja.
  4. Skala och hacka lök och vitlök och tillsätt i pannan. Fräs tills löken mjuknat lite.
  5. Slå över chilisås, matlagningsgrädde och smula ner en hönsbuljongtärning. Tillsätt soltorkade tomater och dijonsenap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt.
  6. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten strax innan servering så att den mjuknar.
  7. Servera med de rostade rotsakerna och toppa med basilika.
Tips!
Felix Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås

Fler tips från Felix!

27 maj 2019

Laddar fler recept...