Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Lönneberga Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
Foto: Köket.se

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

13 ingredienser

25 min

Italiensk kycklinggryta med soltorkade tomater och parmesan. Krämigt, enkelt och precis så gott som det låter!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklinglårfilé 630 g

Lönneberga tipsar!

Lårfilén är saftig och smakrik, perfekt att grilla, ugnssteka och gör sig alldeles utmärkt till gryta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 630 g Lönneberga Lårfilé
  • smör, till stekning
  • 3 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 dl grädde
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 75 g parmesanost, riven
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen till grytbitar. Salta och peppra. Hetta upp en stor gryta med smör och olja och bryn kycklingen tills den har fått fin färg.
  2. Skala och skiva schalottenlök och finhacka vitlök. Tillsätt i grytan och fräs tillsammans med kycklingen i någon minut tills det blivit glansigt.
  3. Häll över vatten, fond, grädde och oregano och låt koka upp. Koka tills kycklingen är genomstekt och tillsätt då soltorkade tomater.
  4. Dra av från värmen och rör sist ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och toppa med massor av färsk basilika.
  5. Servera den krämiga grytan till ris, pasta eller en fräsch sallad.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Kycklingpaj med pesto och fetaost

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer