Krämig kycklinggryta med parmesan
Krämig kycklinggryta med parmesan
13 ingredienser
20 m
Den här grytan är som en varm och härlig kram! Perfekt vardagsrätt som kan göra hela familjen på gott humör.
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 1 förp champinjoner
- 600 g kycklinglårfilé
- smör (att steka i)
- 0,5 tsk salt
- 1 purjolök
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2-3 dl parmesanost, riven
- 1 förp tomat (små)
- klyftpotatis (till servering)
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm vitpeppar
Gör så här
- Dela champinjoner i klyftor och stek dem först i en torr panna. När de börjar få färg så lägg i strimlad kyckling och en klick smör, salta.
- När kycklingen börjar bli klar så tillsätt skivad purjolök och låt den fräsa med några minuter.
- Häll i grädde, mjölk och buljong. Låte det koka ihop.
- Rör i parmesanost innan servering och toppa med halverade tomater.
- Servera med klyftpotatis.