Krämig kycklinggryta med parmesan

POPULÄRT
Krämig kycklinggryta med parmesan ny
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämig kycklinggryta med parmesan

13 ingredienser

20 m

Den här grytan är som en varm och härlig kram! Perfekt vardagsrätt som kan göra hela familjen på gott humör.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 förp champinjoner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • smör (att steka i)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2-3 dl parmesanost, riven
  • 1 förp tomat (små)
  • klyftpotatis (till servering)
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela champinjoner i klyftor och stek dem först i en torr panna. När de börjar få färg så lägg i strimlad kyckling och en klick smör, salta.
  2. När kycklingen börjar bli klar så tillsätt skivad purjolök och låt den fräsa med några minuter.
  3. Häll i grädde, mjölk och buljong. Låte det koka ihop.
  4. Rör i parmesanost innan servering och toppa med halverade tomater.
  5. Servera med klyftpotatis.