Krämig korvgryta med chili

POPULÄRT
koket.se
Krämig korvgryta med chili
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Krämig korvgryta med chili

11 ingredienser

En smakrik, gräddig och snabblagad korvgryta med lök, chili och tomat. Ta den korv du gillar bäst, Stefan väljer gärna lammkorv.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 lammkorvar, grovt skurna (eller chorizo, kabanoss, bratwurst)
  • 2 förp blandade bönor (färdigkokta på burk eller tetra)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl passerade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5-2 msk sambal badjak
  • 0,5 kruka färsk persilja, hackad

Till servering

  • 4 port rött ris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Skala och riv vitlöken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Skär korven grova slantar.
  4. Fräs korv, lök, vitlök och chili i lite rapsolja i en gryta så att allt får lite färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  5. Häll i passerade tomater, koka ihop några minuter. Häll i grädden och låt koka upp.
  6. Häll av och skölj bönorna.
  7. Tillsätt bönorna och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och ev sambal badjak,
  8. Servera grytan med ris. Toppa med finhackad persilja.