Krämig italiensk kycklinggryta

Grana Padano Krämig Italiensk kycklinggryta
Foto: Köket.se

Krämig italiensk kycklinggryta

6

12 ingredienser

30 min

Så enkelt och så otroligt gott! Den här krämiga grytan med kyckling får extra smak och lyx med Grana Padano.

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips med Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 schalottenlökar, hackade
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 100 g körsbärstomater
  • 70 g spenat
  • 100 g Grana Padano, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i en stor panna i smör tills den har fått fin färg.
  2. Tillsätt vitlök, lök och tomater samt lite olja om det behövs. Låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt timjan, kycklingbuljong och grädde.
  3. Låt sjuda långsamt under lock tills kycklingen är helt genomkokt och såsen kokat ihop.
  4. Tillsätt riven Grana Padano och spenat och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den krämiga grytan till ris, pasta eller en fräsch sallad.
TIPS!
läs mer
Lyxig svampsoppa med Grana Padano

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept med Grana Padano!

Läs mer