Krämig het kycklinggryta

Krämig het kycklinggryta
Foto: Tv4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Krämig het kycklinggryta

61

7 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Krämig och snabblagad gryta på kycklingfilé med vitlök, ingefära och sting från sambal oelek. Bjud gärna med ris.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2-3 potatis
  • 3 kycklingfilé
  • 2 klyfta vitlök
  • olja (till stekning)
  • ca 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 salladslök, strimlade

Gör så här

  1. Hacka paprika, lök, potatis och vitlök. Skär kyckling i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och paprika. Vänd i kyckling, ingefära och vitlök och stek lite till.
  3. Vänd sedan i potatis och stek någon minut till.
  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, sambal oelek, smulad buljong, salt och peppar.
  5. Blanda och låt koka upp. Sänk värmen och låt grytan sjuda utan lock i ca 20 minuter.
  6. Servera med ris och strimlad salladslök.
  7. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga kycklinggryta. /Köket-redaktionen