Krämig het kycklinggryta

54 röster
30 min
4
Krämig het kycklinggryta
Foto: Tv4

Krämig och snabblagad gryta på kycklingfilé med vitlök, ingefära och sting från sambal oelek. Bjud gärna med ris.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2-3 potatisar
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 klyfta vitlök
  • olja (till stekning)
  • ca 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 salladslökar, strimlade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka paprika, lök, potatis och vitlök. Skär kyckling i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och paprika. Vänd i kyckling, ingefära och vitlök och stek lite till.
  3. Vänd sedan i potatis och stek någon minut till.
  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, sambal oelek, smulad buljong, salt och peppar.
  5. Blanda och låt koka upp. Sänk värmen och låt grytan sjuda utan lock i ca 20 minuter.
  6. Servera med ris och strimlad salladslök.
  7. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga kycklinggryta. /Köket-redaktionen
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...