Krämig grönsakssoppa

Krämig grönsakssoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig grönsakssoppa

12 ingredienser

30 min

En värmande och lätt krämig grönsakssoppa där en del av grönsakerna får vara hela medan resten av soppan mixas slät. Bjud med bröd om du vill göra soppan matigare. Receptet har under 500 kcal per portion.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 3 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 1,25 l grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 200 g frysta ärtor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka gul lök. Anska och skär purjolöken i strimlor. Skala och skär potatis, morötter och palsternacka ca i 0,5 cm stora tärningar. Skär sellerin i tunna strimlor.
  2. Fräs gul lök och purjolök mjuka utan att de tar färg i olja i en stor kastrull eller gryta.
  3. Tillsätt potatis, morötter, palsternacka och selleri. Häll på buljongen samt matlagningsgrädden och låt koka upp.
  4. Låt koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 15 minuter.
  5. Ta soppan från värmen och ta med hålslev upp ca 1/3 av grönsakerna och lägg åt sidan.
  6. Mixa soppan helt slät.
  7. Tillsätt gröna ärter och resterande grönsaker. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Kcal: 250
Protein: 7,5 g
Fett: 12 g
Kolhydrater: 24,1 g