I samarbete med ViktVäktarna

Fläskfilégryta med klyftpotatis

40 m
4
Krämig fläskfilégryta med klyftpotatis
Foto: ViktVäktarna

God gryta som passar hela familjen, serveras med ugnsrostade morötter och potatis.

SmartPoints per portion: 10

Tips! Vill du få tydligare smakkaraktär på rätten, tillsätt lite kantarellfond men se då upp med salt i övrigt.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
40 m
4

Du behöver

Servering

  • 800 g potatis
  • 250 g morötter
  • 2 tsk rapsolja
  • sallad

Gryta

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 dl vatten
  • 1-2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk såsredning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta potatis. Skala och skär morötter i stavar. Lägg i en plastpåse med olja, salt och peppar och blanda runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter.
  3. Skär filén i bitar och bryn i margarin.
  4. Skala och strimla lök. Klyfta svamp och stek i margarin med löken. Smula ner buljongtärning och häll på vatten, matlagningsvin och fraiche. Smaka av med timjan, salt och peppar. Lägg ner köttet och låt småkoka tills det är klart, ca 10 minuter. Red ev med såsredning.
  5. Servera grytan med klyftpotatis, morötter och sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna