Fläskfilégryta med klyftpotatis

105 röster
40 m
4
40 m
4

Du behöver

Servering

  • 800 g potatis
  • 250 g morot
  • 2 tsk rapsolja
  • sallad

Gryta

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1-2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl mini fraiche 5 %
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk såsredning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta potatis. Skala och skär morötter i stavar. Lägg i en plastpåse med olja, salt och peppar och blanda runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter.
  3. Skär filén i bitar och bryn i margarin.
  4. Skala och strimla lök. Klyfta svamp och stek i margarin med löken. Smula ner buljongtärning och häll på vatten, matlagningsvin och fraiche. Smaka av med timjan, salt och peppar. Lägg ner köttet och låt småkoka tills det är klart, ca 10 minuter. Red ev med såsredning.
  5. Servera grytan med klyftpotatis, morötter och sallad.
21 december 2016