Fläskfilégryta med klyftpotatis

Krämig fläskfilégryta med klyftpotatis
Foto: WW ViktVäktarna

Fläskfilégryta med klyftpotatis

105

5 steg att laga

17 ingredienser

40 m

God gryta som passar hela familjen, serveras med ugnsrostade morötter och potatis. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Vill du få tydligare smakkaraktär på rätten, tillsätt lite kantarellfond men se då upp med salt i övrigt.

läs mer
ww fläskfilégryta med klyftpotatis points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Servering

  • 800 g potatis
  • 250 g morot
  • 2 tsk rapsolja
  • sallad

Gryta

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1-2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl mini fraiche 5 %
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk såsredning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta potatis. Skala och skär morötter i stavar. Lägg i en plastpåse med olja, salt och peppar och blanda runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter.
  3. Skär filén i bitar och bryn i margarin.
  4. Skala och strimla lök. Klyfta svamp och stek i margarin med löken. Smula ner buljongtärning och häll på vatten, matlagningsvin och fraiche. Smaka av med timjan, salt och peppar. Lägg ner köttet och låt småkoka tills det är klart, ca 10 minuter. Red ev med såsredning.
  5. Servera grytan med klyftpotatis, morötter och sallad.